ISON:
Siste video frå NASA er her.

Hmm…ser ikkje så lovandes ut likevel. Utover dagen har lysstyrken avtatt, og han kjem i fleire delar …? Ikkje sikkert det vert så mykje å sjå, i alle fall ikkje med det blotte auga. For tida ser du han (eventuelt) like før og like etter soloppgang slik du ser under.

ISON:
El último NASA- video de ISON encuentras aquí.

Parece que ISON otra véz pierde su brillo, y al mejor esta fragmentado. Por eso puede ser que no sera posible verle con el ojo cuando debría ser visible por la noche más tarde en Deciembre. Ahora le ves segun como explican los debujos abajao.

ISON før soloppgang slik du ser det er merka på skissa./ ISON antes de que se levanta el Sol como marcado en la imagen.

ISON etter solnedgang / ISON despues de que se pone el Sol:

Dersom kometen er nokolunde inntakt, vert han lett å sjå då han ut i desember kjem lenger bort frå sola og vert synleg om kvelden / natta.

KOMETEN LOVEJOY / COMETA LOVEJOY:
Kometen Lovejoy: Sjå like under “handtaket” på Karlsvogna. Slik den raude markeringa syner. Du treng truleg ein vanleg kikert for å sjå han. / Con uso de binoculares mira como explica lo que he marcado en rojo.