Den 2. desember sendte Kina opp sonden Chang’e-3 oppkalla etter ei Månegudinne frå ein gamal kinesisk forteljing. Med seg har han eit lite køyrety som vert kalla Yutu,- Jade Kanina. Den skal køyre rundt på Månen og samle prøvar, fotografere med meir. Han har 6 hjul, 4 kamera og 2 bein som utfører graving og prøvetaking. Sjølv om det i utgangspunktet er meininga å operere i 3 månader, har doningen eit kjernefysisk batteri med som kan halde han operativ i heile 30 år ! Skråningar og hindringar er ikkje noko problem.

Om dagen vert det nytta solcellepanel for opptak av energi. Desse panela kan trekjast inn om natta og nyttast som vern mot – 170 grader C.

Etter å ha kretsa rundt Månen i ca 2 veker på leit etter eit gunstig landingsområde, trur ein ladinga vil skje i dag laurdag den 14.

El día 2 de Deciembre China lanzo una nave llamado Chang’e-3, cual es el nombre de una godess lunar de una historia antigua. Destinacion: La Luna. Ha orbitado la Luna durante 2 semanas para buscar el sitio mejor para el aterrizaje del rover Yutu que lleva abordo..

Yutu, o Conejo de Jade, tiene 6 ruedas y 4 cameras. Esta de capaz de subir colinas y pasar por obstáculos.

Además tiene dos piernas construidas para coger preubas de la arena.

En prinsipio piensan operarlo hasta 3 méses, pero lleva una batería nuclear con capaz de 30 ańos !

Durante el día se utiliza células solares para conseguir energía, y por la noche usan estas placas para protecter el robot contra los – 170 grados C.

Piensan que el aterrizaje tomara sitio hoy día el Sabado 14 de Deciembre.